Varje år håller vi en vikingamarknad på våren där det samlas flera hundra vikingaentusiaster. Det säljs verktyg, tyger, kläder, redskap, skinn, vapen och en massa annat från vikingatiden. Vill du uppleva hur det kunde vara på en vikingatida handelsplats? Besök vår vårmarknad!

 

2017 års marknad kommer att hållas 6-7 maj.

Nu är förberedelserna för årets marknad i full gång! Vill ni sälja saker på vår marknad eller tälta i vårt tältläger med er förening? Hör av er via kontaktformuläret nedan. Observera att endast försäljning av vikingatida varor och hantverk är tillåtet. Vill man bo i tältbyn så gäller tidsenligt tält och kläder enligt historiska källor.

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

Färdiga bokningar

Vi har den stora glädjen att kunna meddela att Lekegoden og Trollet från Norge är bokade för årets marknad! Dessa herrar är väl bevandrade inom historiska lekar och spel och är välkända ansikten på vikingamarknader runt om i Norden.

 

Vill ni veta mer så ta en titt på deras Facebooksida:

https://www.facebook.com/lekegodenogtrollet

 

eller på deras hemsida:

http://www.lekegoden.no/

 

För er som gillar tuffa tag har vi bjudit in Lars Magnar Enoksen från Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Han är nordisk mästare & internationell huvudinstruktör i den vikingatida brottningsformen Glima.

 

Utnämnd till Årets traditionella kampkonstutövare 2016.

 

Passa på och lär er av en riktig mästare!

 

Genom historiens dimmor kommer Gråe Stavkarl vandrande för att kväda de gamla sagorna för oss. Ett fantastiskt tillfälle att få höra historier som berättats under tusen år.

Foto: Espen Winpics Winther

_____________________________________________________________________________________________________________

2016 års marknad var en stor succé! Här bredvid ser ni ett bildspel från marknaden.

© Ale Vikingagård 2016